19⁰ Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO

19⁰ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ CEUCO

24/10/2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO στην πόλη Dijon της Γαλλίας στις 14-15-16 Οκτωβρίου 2022.

Η Διπλωματία της Ελληνικής Γαστρονομίας ήταν το σημείο αναφοράς στο συνέδριο με μεγάλη ποικιλία προϊόντων Ελλάδος, που δημιούργησαν οι Αρχιμάγειρες του ACROPOLIS Chef’s Club of Attica, και παρουσιάστηκε στο περίπτερο στο οποίο επισκέφθηκαν και δοκίμασαν πάνω από 600 σύνεδροι, επισκέπτες και καλεσμένοι της CEUCO όπως γύρος, κεμπάπ, σουβλάκι, ελαιόλαδο, τραχανά, γλυκά κουταλιού, φακές, ρεβίθια, φασόλια, ελιές, γραβιέρες διάφορες, φέτα, κρασιά, χυλοπίτες, ρίγανη, πίτες κλπ.

Στο συνέδριο της CEUCO ειπώθηκαν προβληματισμοί αλλά και απορίες περί των αυξήσεων στην παγκόσμια κλίμακα του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα αλλά παράλληλα για την ποιότητα, την ποικιλία και την προώθηση του Γαστρονομικού και Οινικού Τουρισμού της Ευρώπης και ιδιαίτερα για την απλή βιολογική ανάγκη των τουριστών για το που θα γευματίσουν σωστά και ποιοτικά, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme.

Η ομιλία του Αντιπροέδρου της CEUCO κ. Κ. Μουζάκη τοποθετήθηκε με το ότι οι βασικοί στόχοι για να μυηθεί στην κουλτούρα και στην παράδοση ο κάθε πολίτης της Ε.Ε. μέσα από τις γεύσεις της Ευρώπης, είναι η διατήρηση και προώθηση των ιστορικών, πολιτιστικών και ποιοτικών διαστάσεων της τοπικής γαστρονομίας ενθαρρύνοντας την οικονομική ανάπτυξη και τη ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η  Ελληνική Αποστολή,  παρουσίασε την Ελληνική Κουζίνα μέσα από τα μοναδικά προϊόντα της. Η Megas Yeeros, κυριάρχησε στο τραπέζι παρουσιάζοντας τον εκλεκτό της Γύρο Χοιρινό, το παραδοσιακό Κεμπάπ με Φέτα, το ανώτερης ποιότητας Χοιρινό Σουβλάκι αλλά και το Premium Mega Souvlaki Κοτόπουλο.

Η Megas Yeeros, με στόχο να θέσει νέους κανόνες στον χώρο παρασκευασμάτων κρέατος και με σύγχρονο όραμα προσφέρει εκλεκτά προϊόντα που θα βρίσκουν τη θέση τους στο πιάτο του κάθε λάτρη της ελληνικής κουζίνας αλλά και του καλού φαγητού εν γένει.

Για την άρτια διεξαγωγή του συνεδρίου συνεργάστηκαν, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, Στη πόλη Dijon παρευρέθηκαν και στήριξαν το συνέδριο η ελληνική αποστολή, αλλά και η Αντιδήμαρχος Πειραιά Τουρισμού κα Ζαρακέλη.