FISHLESS RICE BOWL

(3 μερίδες)

ΥΛΙΚΑ

Για το ρύζι
2/3 της κούπας ρύζι για σούσι
1 1/2 κούπα νερό
2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
2 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι

Υπόλοιπα υλικά
1 συσκευασία Mega fishless fish sticks
1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες με το peeler
½ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κούπα φασόλια edamame
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο διαγώνια σε λεπτές φέτες
1 φύλλο νόρι
1 κ.γ. παπαρουνόσπορος

Για την spicy mayo sauce
¼ της κούπας vegan mayo sauce
2 κ.γ. σριρατσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

01

Για το ρύζι
Ξεπλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό να βράσει για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα στο ρύζι και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το ρύζι στην άκρη, σκεπασμένο με μια πετσέτα για μια ώρα.

02

Για την σως
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά

03

Στήνουμε το μπολ
Βράζουμε τα φασόλια edamame για 5 λεπτά και βάζουμε τα Mega fishless fish sticks να ψηθούν στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ετοιμάζουμε τα μπολ μας βάζοντας ρύζι, από μισό φύλλο νόρι, φασόλια edamame, φέτες καρότου, μερικές φέτες αγγούρι, 3 – 4 Mega fishless fish sticks και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι. Πασπαλίζουμε λίγο παπαρουνόσπορο πάνω από το ρύζι και βάζουμε και λίγη από τη σως που ετοιμάσαμε.